Kõrgepalgalisena Soomes – see nõuab raudseid närve

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Meos
Raul Meos Foto: Maria Karumets

Majanduslanguse ajal tööta jäänud endisel paidelasel Raul Meosel tuli 2010. aastal minna Soome ehitajaks, et pere ära majandada. Nelja aasta vältel pidi ta toime tulema tohutu hulga töötundide, piinava kodust eemaloleku, mõnituste ja vaenulikkusega.

Enne Soome tööle minekut oli Raul Meos (36) Eestis teeehitaja, kuid majanduslanguse saabudes läks firma pankrotti ja väljavaated olid nigelad. «Et perel oleks hea elu, otsustasime, et lähen Soome, sain sealt hea pakkumise 2010. aasta märtsis,» meenutab ta.

Meos läks Soome ehitajaks, kuid ütleb, et ega ta tollal ehitusest suurt midagi teadnud. «Ma polnud elu seeski ehitanud, ainult noorukipõlves kodus ehitamised, aga Soomes alustad luuast ja labidast, oled esialgu rohkem koristaja ja kui on vaja midagi lammutada, saad ka haamri kätte. Aja möödudes tuleb ka kogemus,» selgitab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles