Paide võimuladvik saab täna umbusaldusavalduse

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide linnavolikogus praegu opositsioonis oleva  sotsiaaldemokraatliku fraktsiooni liikmed Siret Pihelgas, Janno Viilup ja Margus Nurmik võivad kuu aja pärast koalitsiooni kuuluda ja neist esimene koguni linnapea toolile istuda.
Paide linnavolikogus praegu opositsioonis oleva sotsiaaldemokraatliku fraktsiooni liikmed Siret Pihelgas, Janno Viilup ja Margus Nurmik võivad kuu aja pärast koalitsiooni kuuluda ja neist esimene koguni linnapea toolile istuda. Foto: Dmitri Kotjuh

Täna kell 13 algab Paide raekojas linnavolikogu istung, kus kohe algul annab üks opositsioonivolinik üle umbusaldusavalduse.

Umbusaldust avaldab opositsioon linnapea Priit Värgile, abilinnapea Janno Lehemetsale, linnavolikogu esimehele Tarmo Aldile ja aseesimees Mihhail Feštšinile ning kõikide volikogu komisjonide esimeestele ja aseesimeestele.

Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) kuuluv volinik Kulno Klein ütles eile päeval, et umbusaldusavaldusele on alla kirjutanud kümme opositsioonis olevat volinikku.

Klein lisas, et üksikasju arutavad nad veel õhtul, kuid kinnitas, et kedagi solvama ega ründama nad  ei hakka. «Meie soov on, et homne (tänane -  toim) istung mööduks rahulikus ja töises õhkkonnas,» sõnas ta.

Klein selgitas, et tänasel istungil annavad nad umbusaldusavalduse küll üle, kuid seda hakatakse hääletama alles järgmisel istungil. Millal istung aset leiab, on volikogu esimehe Tarmo Aldi otsustada, kuid Klein usub, et see jääb märtsi lõpu poole.

Klein tunnistas, et uut võimuliitu moodustades jälgitakse kindlasti ka seda, milliseks kujuneb pärast 1. märtsi valimisi riiki juhtiv koalitsioon. «Tark oleks moodustada koalitsioon nendega, kes on ka riigis võimul,» sõnas ta.

Praegu Paidet valitsev Isamaa ja Res Publica Liidu ning Reformierakonna võimuliit kukkus kokku, kui abilinnapea Janno Lehemets teatas, et astus erakonnast välja ja taastab kevadel oma volitused linnavolikogus.

See tähendab, et 21 kohaga linnavolikogus saab Lehemets kaalukeeleks, sest nii praegusel opositsioonil kui ka koalitsioonil on siis võrdselt kümme häält.

Järva Teataja on varem kirjutanud, et kui Paides pääseb võimule SDE ja Keskerakonna koalitsioon, saab tõenäoliselt linnapeaks Siret Pihelgas ja abilinnapeaks Ülle Leesmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles