Kaitsejõudude paraad jättis osalenutele võimsa mulje

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Vabariigi 97. aastapäeva puhul Narvas Peetri platsil korraldatud kaitsejõudude paraadil lõi rohkem kui 1400 inimese seas vähesel määral kaasa ka järvalasi.

Kaitseliidu Järva maleva pealik kolonelleitnant Arvi Niglas täpsustas, et malev oli esindatud veerandsaja kaitseliitlase ja nelja masinaga. Kolmes veoautos paiknes 81 mm miinipilduja rühm ning Mercedes-Benzi maastikuautos maleva liputoimkond.

Eesti reservohvitseride kogu esindajana kuulus lipusaaturina Eesti riigilipu toimkonda kapten Indrek Reismann. «Kõik viimased paraadid on jätnud mulle võimsa mulje. Küll oli paraad Narva linna seisukohalt äärmiselt publikurohke, sinimustvalget jäi võibolla pisut vajaka, kuid inimesed olid äärmiselt soojad,» meenutas ta. «Paraad eristus varasematest vahest ka liitlase suurema arvu ja tehnika poolest. Jäi väga hea mälestus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles