Toiduabi saabub hädalisteni eeldatavasti märtsi lõpus

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu toiduabi.
Euroopa Liidu toiduabi. Foto: Birgit Itse / Järva Teataja

Sotsiaalministeerium ja Eesti Toidupank allkirjastasid partnerluslepingu, mille järgi hakkab Euroopa abifondi toiduabi toimetulekuraskustes inimestele jagama Eesti Toidupank. Toiduabi jagamist koordineerib sotsiaalministeerium.

Sotsiaalkaitseminister Helmen Küti selgitusel on Eesti Toidupank tugev partner, kellel on pikaajaline kogemus toidu päästmisel ja abivajajatele jagamisel. „Mul on heameel, et toiduabi jagamine saab iga päevaga täpsemaks ning Euroopa Liidu toiduabi jõuab peagi inimesteni. Loodan siiralt, et sujuv koostöö Eesti Toidupanga, teiste mittetulundusühingute ja kohalike omavalitsustega aitab toimetada toiduabi toimetulekuraskustes inimesteni kiirelt ja lihtsalt,“ ütles Kütt.

Eesti-Hollandi Heategevusfondi / Toidupanga juht Piet Boerefijn: "See on väga tore, et Euroopa Liidu toiduabiprogramm on õnnestunud käivitada ja et see toidupankadele väga oluline töölõik saab nüüd alata. Eestis on kahjuks palju inimesi, kes sellist abi vajavad, ja ma loodan, et programmi kasvades ja arenedes saab sellest osa üha enam toimetulekuraskustes inimesi.“ 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles