Järvamaa pandi luuletuse sisse

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Neljapäeval autasustati Eesti lastekirjanduse keskuses ajakirja Tähekese ja Riigikantselei luulevõistluse «Meie oma Eesti lipp» võitjaid. Ühe võiduluuletuse sisse pani autor Lehte Hainsalu ka Järvamaa paiku.

Möödunud aasta lõpus kuulutas Eesti vanim lasteajakiri Täheke koostöös Riigikantseleiga välja võistluse «Meie oma Eesti lipp», kuhu saabus kokku 93 luuletust. Erinevalt enamikust Tähekese viimasel ajal korraldatud võistlustest olid seekord oodatud mitte lapsed, vaid täiskasvanud autorid.

«Valik ei olnud lihtne – arvestatavaid kandidaate oli ootamatult palju,» ütles Tähekese peatoimetaja Ilona Martson. «Lähtusime eeskätt tekstide sobivusest Tähekese lugejatele. Nii mõnigi luuletus oli selline, mis kõnetas pigem täiskasvanut, aga mitte last. Samuti ei tõstetud esile ärkamisaegset sõnastust ja klišeesid, mida võistlustööde hulgas oli ootuspäraselt palju. Võistluse korraldamise ideeks oli pigem avardada arusaamist lipu värvide taga olevatest sümbolitest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles