Veerandsada peret jäi peavarjuta

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaspar Pokk/ Kanal2

Eile pärastlõunal Paide vallas Sargvere külas põlenud 24 korteriga korrusmaja sai tulest ja kustutusveest  kahjustada sedavõrd, et ühelgi elanikul sinna ööbima jääda ei lubatud.

Eile kella 13 paiku läks Sargvere küla elanik Ella-Irene Emmus naabermajja tütre korterisse pesu pesema. Koos ühe sealse elanikuga märkas ta koridoris, et kolmandalt korruselt immitseb suitsu. Naised läksid asja uurima ja avastasid, et suitsu tuleb korterist, kus elab üks alkoholiga kimpus olev mees.

Naisi nähes karjus mees: «Appi, appi, ma mõtlesin ümber!»

Emmus oli kindel, et tulekahju sai alguse just tolle mehe korterist ja põhjus peitub selles, et mees oli ennast purju joonud ega saanud enam aru, mida teeb.

Tuli levis kolmanda korruse korterist pööningule ja tugeva tuule tõttu kandus seal kiiresti edasi. Kui esimesed päästjad kohale jõudsid, oli 24 korteriga kolmekorruselise paneelelamu katus juba leekides.

Et oli keskpäev, said kõik kodus olnud inimesed omal jõul majast välja. Koduloomi aitasid tulest ja kustutusveest päästa päästjad ja politseinikud.

Paide vallavanem Veljo Tammik ütles, et kuna majal pole enam katust ja kõik korterid said veekahjustusi ning kolmanda korruse omad on ka tugevasti tulest räsitud, siis ühtegi inimest majja ei lubata.

Esimeseks ööks leidis 22 peret peavarju sugulaste ja tuttavate juures, kaks perekonda majutas vallavalitsus sotsiaalmajja.

Tammik ütles, et majal pole katust, kuid ekspertiis peab kindlaks tegema, kuivõrd on kannatanud ka betoonplokid. «Üksnes katuse ehitamine maksaks 50 000 – 60 000 eurot, kuid maja korrastamine läheb kindlasti palju kallimaks,» sõnas ta.

Tammiku teada oli kindlustatud ainult üks korter, mistõttu pole kindlustuselt suurt abi loota. Tammik kinnitas, et vald toetab kindlasti hätta sattunud inimesi, kuid maja ülesehitamine võib vallale üle jõu käia. «Kuna nii palju inimesi vajab abi, siis kindlasti korraldame mingi annetuskampaania, kuid eks seda homme näe,» lausus ta.

Tammiku teada pole Paide vallas juhtunud nii suurt õnnestust, et ühekorraga jääb peavarjuta veerandsada peret.

Prokuröri abi Tiina Viru ütles eile õhtul, et üks inimene on vara hävitamist käsitava paragrahvi alusel kahtlustatavana kinni võetud ja rohkem ta juhtunut kommenteerida ei saa.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Kristi Kais ütles, et põlengule reageerisid Aravete, Järva-Jaani, Koeru, Oisu, Paide, Sõrandu ja Türi päästjad. Väljas oli kümmekond päästeautot nii kutseliste kui ka vabatahtlike päästjatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles