Töötuse kasv annab tööandjale kindlust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Töötukassa Järva osakonna juht Eha Tasang näeb töötute arvu kasvus maakonnas head sõnumit tööandajatele, sest nende valik endale sobilik töötaja leida ju paraneb.

Jaanuaris jõudis registreeritud töötus 887 inimeseni ja moodustab 5,2 protsenti Järvamaa tööealistest. Töötukassa Järvamaa osakonna juhataja Eha Tasang sõnas, et töötus on suurenenud neli kuud järjest ja nii on see sügistalvistel kuudel olnud aastaid. «Eelmise aasta oktoobrist oleme saanud rääkida vaid töötuse tõusust ja loodame, et kevadekuudel saame taas alustada töötuse vähenemise uudistega,» selgitas ta.

Töötuse suurenemises ei tasu Tasangu ütlust mööda näha vaid halba, sest inimeste liikumine tööturul on paratamatus ja enam pole auasi püsida aastakümneid ühel ametikohal. «Nii annab töötute protsendi kasv 5,2 protsendile tööealisest elanikkonnast tööandjatele hoopis kindlust, et tööturul liigub rohkem neile sobilikke inimesi,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles