Väikelinnades kinnisvaraturg hangus

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Paide Linnavalitsus

Sarnaselt Tallinnale oli ka enamustes Eesti väiksemates linnades jaanuaris tehingute arv viimase aasta madalaim, näitas Pindi Kinnisvara analüüs.

Näiteks Rakveres oli viimati ühekohaline korteriomandite tehingute arv 2012. aasta juulis. Tänavu jaanuaris oli see 8, veel kuu varem aga 27.

Ühekohaline tehingute arv oli ka üle 13 000 elanikuga Valgas ja Võrus ning 8500 elanikuga Paides.

Pindi Kinnisvara juhatus esimees Kalev Roosiväli ütles, et eelkõige ei ole küsimus isegi kinnisvaraturus, vaid väikelinnade üleüldises jätkusuutlikkuses. «Kurbusega näeme, kuidas ilusad Eestimaa väikelinnad elanikest tühjaks jooksevad, sest tööd pole ja kindlusetusetunne inimestes vaid süveneb. Loomulikult ei innusta see ka seal piirkondades kinnisvara ostma,» lisas ta. «Samas tuleb tunnustada neid kohalike omavalitsuste juhte, kes näevad tohutult vaeva, et oma valitsemisalas olevat piirkonda turgutada, osadel on see ka tasapisi õnnestumas,» möönis Roosiväli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles