Paides haaravad võimu naised

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Leesmaa
Ülle Leesmaa Foto: Kristo Kivisoo

Paide linnavolikogu Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liikmed on andnud võimupöördeks allkirjad, mille lõpptulemusena peaks hakkama linnavalitsust juhtima kaks naist.

Sellal kui eelmist Järva Teatajat trükikojas trükiti, kirjutasid Paide linnavolikogu Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) fraktsiooni liikmed alla ühisele koostöölepingule ja praeguste linnajuhtide umbusaldusavaldusele.

Järva Teataja andmeil on kokku lepitud, et uues võimuliidus saab linnapea koha SDE ja sellesse ametisse asub Siret Pihelgas. Keskerakonnale läheb abilinnapea koht, mille täidab Ülle Leesmaa.

Kui Keskerakonna, SDE ja volikogus oma volitused taastava Janno Lehemetsaga ühinevad ka Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) volinikud, on neil samuti lootust saada abilinnapea koht ja seda tööd võiks alustada praegune linnapea Priit Värk.

Volikogu esimehe koht võib Järva Teatajale teadaolevalt minna Lehemetsale juhul, kui IRL otsustab koos Reformierakonnaga opositsiooni jääda.

Kui IRL peaks koalitsiooniga liituma, kahandab see märgatavalt Lehemetsa võimu, sest siis ei ole tema enam volikogu kaalukeel.

Viimastel päevadel on Paide poliitikud sahistanud, et kuna Keskerakond on Roosna-Allikul võimul ja sinna otsitakse konkursiga abivallavanemat, läheb koht tegelikult Janno Lehemetsale.

Eile kinnitas Lehemets Järva Teatajale, et kuuleb sellest esimest korda ega kavatse konkursist osa võtta.

Uudis, et kümme volinikku on sõlminud koostööleppe, pani üleeile Paide poliitikud jälle kiiresti tegutsema.

Kõigepealt saatis Reformierakonna Paide piirkonna esimees Geir Põder pressiteate, milles sarjas Keskerakonda. Mõni tund hiljem väljastas samasse erakonda kuuluv linnavolikogu esimees Tarmo Alt pressiteate, et IRL ja Reformierakond soovivad arutada Keskerakonnaga koalitsiooni loomise võimalusi.

Keskerakonda kuuluv linnavolinik Peeter Saldre ütles, et Aldi saadetud ettepanek üllatas, kuid kindlasti ta arutab seda erakonnakaaslastega.

Saldre pidas  tõenäoliseks, et Keskerakond ja SDE teevad järgmisel nädalal IRLile ettepaneku tugeva võimuliidu moodustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles