Tapakoolitus ajas loomakaitsjad ärevusse

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta sügisel toimus Järvamaa kutsehariduskeskuses esimene väikeloomade tapakoolitus. Koolituse läbinuil tuli tunnistuse saamiseks näidata õpitud oskusi küüliku peal. 14liikmeline grupp täitus kiiresti. Nüüd on asjasse sekkunud Eesti loomakaitse selts.
Eelmise aasta sügisel toimus Järvamaa kutsehariduskeskuses esimene väikeloomade tapakoolitus. Koolituse läbinuil tuli tunnistuse saamiseks näidata õpitud oskusi küüliku peal. 14liikmeline grupp täitus kiiresti. Nüüd on asjasse sekkunud Eesti loomakaitse selts. Foto: Silvi Lukjanov

Järvamaa kutsehariduskeskuse tapakoolitused on teinud murelikuks loomakaitsjad, kelle meelest peab koolitustel olema loomkatsete luba. Koolijuhi kinnitusel on seaduslikkusega kõik korras. Selgus saabub märtsis.

Eesti loomakaitse seltsi esindaja loomkatsete vallas ja loomkatseprojekti loakomisjoni liige Helen Roosimägi oli see, kes küsimuses selguse saamiseks põllumajandusministeeriumi ning veterinaar- ja toiduameti poole pöördus. «Seis on selline, et ministeerium ja amet ei oma selles asjas ühist arusaama,» sõnas ta.

Luba sõltub koolituse eesmärgist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles