Politsei puhumisreid tabas 863 autojuhti

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaspar Pokk/Kanal 2

Tänahommikuse politseireidi käigus kontrolliti Järvamaal kokku 863 mootorsõiduki juhti ning kahe puhul tuvastati mootorsõiduki juhtimine lubatud alkoholi piirmäära ületades.

Paide politseijaoskonna patrullitalituse juht Halar Hallimäe ütles, et mõlema juhi suhtes alustas politsei väärteomenetlust liiklusseaduse § 224 lg 1 alusel. (Mootorsõiduki, maastikusõiduki või trammi juhtimise eest isiku poolt, kelle ühes grammis veres on alkoholisisaldus 0,20–0,49 milligrammi või kelle ühes liitris väljahingatavas õhus on alkoholisisaldus 0,10–0,24 milligrammi – karistatakse rahatrahviga kuni 100 trahviühikut või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kuue kuuni.) Mõlemad roolikeerajad tabati Säreveres.

Hallimäe selgitas, et seekordne sõidukijuhtide kontrollimine erines varasematest. «Kui varem olid liiklejad harjunud nägema, et politsei on kontrollimas suurematel maanteedel, siis seekord kontrollisime sõidukijuhtide seisundit mitmes erinevas kohas,» täpsustas ta. «Meie töötulemuste aruteludel piirkonnapolitseinike tööpiirkondades jäi see soov kõlama, et lisaks põhimaanteedele oodatakse politseid sõidukijuhte võimalikult sageli kontrollima ka kõrvalisematesse kohtadesse. Meil on plaanis sarnase praktikaga jätkata ka edaspidi, et kogu maakonnas liikluses toimuv tähelepanu all hoida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles