Väinjärve supluskoht jäi hüppetornita

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastaid Väinjärve ääres puhkajate kasutada olnud hüppetorn on lammutatud (pildil). Uut hüppetorni enne 2017. aastat loota pole.
Aastaid Väinjärve ääres puhkajate kasutada olnud hüppetorn on lammutatud (pildil). Uut hüppetorni enne 2017. aastat loota pole. Foto: Erakogu

Koeru vallas asuvalt Väinjärvelt on kadunud paadisild ja hüppetorn. Koeru valla keskkonnaspetsialist Keio Kustavus selgitas, et pehkinud laudade ja toestuspostidega paadikai ja hüppetorni lammutasid töömehed sel nädalal.

Kui paadikai uuenduseks sai vald keskkonnainvesteeringute keskuselt toetust, siis hüppetorni taastamist Kustavus enne 2017. aastat tõenäoliseks ei pea.

Keskkonnainvesteeringute keskus eraldas kalandusalastest arendusprojektidest Väinjärve paadikai ja püügiplatvormi uuenduseks  9 384,51 eurot. Kokku läheb Koeru vallavalitsuse projekt maksma 22 081,20 eurot. Kustavus täpsustas, et kui tavaliselt on sellistel projektidel KIKi toetus 85 protsenti, siis Koeru valla projektile eraldatud toetus on sellest poole väiksem. «KIK põhjendas summa vähendamist sellega, et 6 × 6 meetri suurust ja kaheksakandilist pinkidega püügi­platvormi pole vaja. Aga otsustasime, et see on paadikaile lisaväärtus,  ja teeme selle siiski, lihtsalt valla omaosalus on suurem,» selgitas Kustavus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles