Hoolikalt roolitud kolm tiiru ümber päikese

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Eelmäe alustab igal hommikul oma marsruuti Türilt Retlasse, vahepeatused on Taikses, Toris ja Käreveres. Viib lapsed kooli ja sõidab sama teed mööda tagasi Türile. Olenevalt nädalapäevast toob valge buss lapsed ka Türile ujulasse, muuseumi või teatrisse ja spordivõistlustele.
Enn Eelmäe alustab igal hommikul oma marsruuti Türilt Retlasse, vahepeatused on Taikses, Toris ja Käreveres. Viib lapsed kooli ja sõidab sama teed mööda tagasi Türile. Olenevalt nädalapäevast toob valge buss lapsed ka Türile ujulasse, muuseumi või teatrisse ja spordivõistlustele. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Türi valla Retla kooli bussiliini teenindava Enn Eelmäe arvutusi mööda on ta 40 aasta jooksul bussi- ja autoroolis maha sõitnud kolm ja pool miljonit kilomeetrit. See on umbes kolm tiiru ümber päikese.

Kolmapäeva ennelõunal Türi ujula ukse vahelt välja pudenevate Oisu lasteaia mudilaste näod on veidi väsinud, sest tunnike basseinis ulpimist on olnud mõnusalt rammestav.

Aga nende silmad löövad jälle särama, kui koolibussijuht Enn Eelmäe neid tervitab ja uurib, kuidas vesi oli kah. Vadistav lastekamp kaob koos õpetajatega bussi ja see võtab suuna Oisu poole. «Enn on meie suur lemmik jah, hästi tore mees, ja nii abivalmis!» kostab ühe õpetaja suust tunnustavalt, enne kui ta end bussi uksest sisse asutab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles