Riik toetab viie Järvamaa mälestise ennistust

Marika Rajamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muinsuskaitseamet toetab tänavu 4000 euroga Koigi  mõisa meiereid, mille otsaküljele ehitatud suurejoonelise neogooti portaali liigendatud seinapinnaga astmikviil on kujunenud valla sümboliks.
Muinsuskaitseamet toetab tänavu 4000 euroga Koigi mõisa meiereid, mille otsaküljele ehitatud suurejoonelise neogooti portaali liigendatud seinapinnaga astmikviil on kujunenud valla sümboliks. Foto: Dmitri Kotjuh

Muinsuskaitseamet jagas tänavu 616 900 eurot 110 mälestisele, hindepunktide järgi on pingereas viis Järvamaa mälestist, mille kultuurilooline tähtsus ja avariilisus vajab riigilt rahatuge.

Muinsuskaitseameti Järvamaa vaneminspektori Tiit Schvede selgitusel muutis amet tänavu maakondade rahajaotuse põhimõtteid nii, et komisjon andis kõikidele esitatud objektidele hindepunkte, kus arvestas nende kultuuriloolist tähtsust ja avariilist seisu. «See tähendab, et esmatähtis on korda teha hoonete katused ja kandekonstruktsioonid kui uksi, aknaid või põrandat vahetada,» lisas ta.

Rahataotlus oli esitatud 265 mälestisele üle Eesti, mis on Schvede hinnangul mõtlemapanev hulk, toetust saab neist 110 kogusummas 616 900 eurot. Tema esitas rahataotluse kuue mälestise tarvis, komisjon määras toetust viiele kogusummas 25 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles