Küttepuuturu madalseis õpetab leidlikuks

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Küttepuid müüvate osaühingute esindajad on seda meelt, et kurtmine elu edasi ei vii ja halvemad ajad sunnivad rohkem mõtlema, aga ka tegutsema.

Kuigi alles hiljuti oli ajakirjandusest lugeda, et küttepuumüüjaid päästavad lisategevused, kinnitas Türi-Allikul küttepuid müüva Alliku Grupi OÜ juhatuse liige Toomas Müürsepp, et nemad saavad veel omal jõul hakkama. «Tänavu pole me lisateenust pakkuma hakanud, kuid aastaid oleme küttepuude müügi kõrval teinud treilerivedu. Seetõttu väga elu üle kurta ei taha, sest küttepuude müük on ju teist aastat ikkagi madalseisus,» arutles ta. «Eelmise aastaga võrreldes on tänavu olukord samasugune.»

Müürsepp teab, et lattu pole ka mõtet puid lihtsalt seisma toota, sest seistes kaob nende kütteväärtus. Nii ostab ta metsa vähem kokku ja võtab seda kui üht kokkuhoiuvõimalust praeguses looduse ette kirjutatud turuolukorras. «Töötajaid koondama pole hakanud, sest häid mehi tuleb vaatamata kõigele hoida, ning kurta ja kiruda ka ei taha, sest mida seegi aitab,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles