Liikumissari alustas võimsalt

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammsaare rahvamatkast võttis sel korral osa ligi 440 inimest. Matkaliste seas oli ka palju poliitikuid.
Tammsaare rahvamatkast võttis sel korral osa ligi 440 inimest. Matkaliste seas oli ka palju poliitikuid. Foto: Silvi Lukjanov

Laupäeval olnud liikumisürituste sarja «Liikumist ja sportimist harrastav Järvamaa 2015» avaetapp, 35. Tammsaare rahvamatk meelitas kodunt välja vähemalt 440 inimest. See on olnud viimaste aastate rekord.

Liikumissarja pikima tavaga ürituse korraldaja Malle Lombi hinnangul võis inimesi laupäeval Järva-Madiselt Vargamäele matkata ka rohkem, sest kõik ei kipu oma nime kirja panema. «Igal juhul oli sel korral hästi palju osalejaid. Tavaliselt on inimesi olnud 300 ja 400 vahel, üle 400 oli viimati kümneid aastaid tagasi,» meenutas ta.

Matkajail oli valida, kas liikuda Vargamäele läbi raba (4,5 km) või mööda teed (6 km). Liikumissarja peakorraldaja, Järvamaa spordiliidu tegevjuht Piret Maaring oli üks neist, kes võttis nõuks matkata mööda teed. Maaring teadis nimetada matkalisi, kes liikusid Vargamäele, puhkasid, uudistasid muuseumis ringi ja võtsid ette sama pika tagasitee Järva-Madisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles