Aasta teo tiitli viisid koju edukad nätsuleiutajad

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tunnustasid Järvamaa omavalitsuste liit ja Järva Teataja konkursi «Järvamaa aasta tegu 2014» nominente ja kuulutasid välja rahvahääletusega selgunud võitja.

Hääletus kestis ligi kuu, nominente oli 13.

Kõige rohkem poolehoidjaid kogus Koeru keskkooli õpilaste esikoht noorteprogrammis ENTRUM, kus nad tulid välja ökonätsuga Nätrum.

Järvamaa omavalitsuste liidu juhatuse esimehe Kristjan Kõljala meelest võib uhkusega öelda, et aasta teo konkursist on kujunenud Järvamaa aastale märki andev mõõduvõtt. «Õnnitlen kõiki, keda esitati!» sõnas ta.

Kõljala hinnangul on kõigi nominentide ühisosa ettevõtlikkus ehk soov midagi ära teha. «Loomulikult on mul kõige suurem rõõm võitjate üle, sest ka minu hääl kuulus neile, elan nende ettevõtmisele siiani kaasa,« lausus ta.  »Nätrumi võit näitab, et kõik on võimalik ka väikses kogukonnas ning sõltub ettevõtlikust vaimust, mida need noored järvakad endas kannavad. Olid nad ju võistlemas umbes 17 korda suurema Harjumaa noortega.«

Nätrumi Järvamaa aasta teo konkursile esitanud koerulase Kirsika Ilmjärve hinnangul oli projekt noortele kahtlemata suur proovikivi. »Meeskond tegi mentori juhendusel suures mahus tööd ja läbis koolitusi. Kindlasti on nii osavõtt kui ka peavõit märkimisväärne ja loodetavasti innustab teisi Järvamaa noori samalaadsetes projektides osalema,« lausus ta.

Edukasse Nätrumi meeskonda kuulusid Koeru keskkooli õpilased Hannes Linno, Indrek Heinmets, Liisbeth Mets, Johanna Ilves, Mihkel Kelgo, Laura Lepik ja nende mentor Indrek Kelder.

Järva Teataja peatoimetaja Merili Nikkolo lausus, et Nätrum teenis kindla võidu ja edestas teisi Järvamaa aasta teo kandidaate märkimisväärselt. Koeru noorte poolt hääletas 437 inimest, 13 nominendile anti kokku 1369 häält.

Esikolmikusse jõudsid ka Järvamaa võrkpalliklubi ja Paide kiriku uuendus.

Nominendid olid veel Kirsimari söögituba, Albu ja Järva-Jaani taldrikugolfi väljak, Eesti jalgrattamuuseum, Koigi umbrohufestival ja moosilaat, Kaitseliidu Järva maleva Koeru üksikkompanii kodu I järk, Naabriplika laadad, Paide Vee suurprojekt, Saagu Valguse Järvamaa heategevuskeskus, Paide digikino ja Väätsa Agro uue farmikompleksi I järk.

Nikkolo märkis, et kuigi aasta teo tiitli võitis üks tegu, on ka ülejäänud 12 maakonnale olulised. »Nominentide nimekirja pääsevad ikkagi kõige väärikamad, silmapaistvamad ja erakordsemad saavutused eelmisest aastast,« lisas ta.

Võitja sai auhinnaks Liis Pihliku vaiba »Veesilm".

Eelmisel aastal kogunes Järvamaa aasta teo konkursile üle poole tuhande hääle, võitis Paide arvamusfestival.

JÄRVAMAA AASTA TEOD

2003 Imavere kõrts

2004 Türi staadion

2005 võidupüha paraad Paides

2006 Eesti tõe ja õiguse aasta üritused Albu vallas

2007 Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse külastuskeskuse valmimine

2008 segakoori Suisapäisa teguderohke aasta

2009 Paide spordihall

2010 Mäo liiklussõlm

2011 Imavere sotsiaalmaja

2012 Järvamaa haigla õendusabi keskus

2013 Paide arvamusfestival

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles