Suusakeskuse juhataja: lumerõngasõit pole ohtlik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üleeile juhtus Lõuna-Eestis lumerõngarajal traagiline õnnetus, kus kaotas elu 49aastane naine.

Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse projektijuht Kalju Kertsmik oli seda meelt, et kui järgida ohutusreegleid, pole lumerõngarajal sõit ohtlik tegevus. «Lumerõngastega ei tohi sõita selleks mitte ettenähtud kohas, kui rada on libe, ei tohi mitme rõngaga korraga ehk rongina rajal sõita,» selgitas ta. «Kaks täiskasvanud inimest ei või minna korraga ühe rõnga peale, sest see läheb väga raskeks.»

Kertsmik märkis, et kiiver ei ole kohustuslik, kuid libeda raja korral on mäeoperaator seda allalaskjatele siiski soovitanud.

Valgehobusemäel on lumerõngaga saanud sõita seitse aastat. Keskuse teenustest naudib see peaaegu samasugust populaarsust kui lumelauasõit.

Kertsmiku ütlust mööda on lumelauasõit kogenematule inimesele kordades ohtlikum ala. «Lumerõngarajal on meil algusaastatel juhtunud üks raskem õnnetus. Selle tagajärjel vajas meditsiinilist abi üks tüdruk, kes lasi alla ilma loata ja seega ka järelevalveta,» meenutas ta. «Lumelauduritel on luumurde ette tulnud rohkem. Õnnetusi võib juhtuda igal pool, üks vale liigutus ja...Murdsin isegi eelmisel talvel murdmaarajal suusatades pindluu.»

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina on öelnud Valgamaalasele, et esialgsetel andmetel hukkus Ansomäe suusakeskuses naine, kes sõitis snowtube`irajal vastu puud.

Politseiameti Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel lisas, et ilmselt oli surm silmapilkne. Kiirabi püüdis pikka aega naist elustada, aga paraku ei andnud katsed tulemusi. Õnnetuses sai vigastada ka hukkunuga koos mäest alla sõitnud 48aastane naine. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles