Pudelid ootavad sahvrinurgas veebruari

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile keskpäeval Paidesse pakendeid tagastama tulnud tarbjalane Aino oli küll hinnatõusust kuulnud, kuid arvas, et see juba kehtib. Kuuldes, et veel paar päeva aega, otsustas pensioniealine Aino taara tagastamisega oodata.
Eile keskpäeval Paidesse pakendeid tagastama tulnud tarbjalane Aino oli küll hinnatõusust kuulnud, kuid arvas, et see juba kehtib. Kuuldes, et veel paar päeva aega, otsustas pensioniealine Aino taara tagastamisega oodata. Foto: Dmitri Kotjuh

Alates pühapäevast tõuseb pakendi tagatisraha suurus kümne sendini. See on pannud ka järvalased taara tagastamiseks ootama veebruarikuud.

Kui eile keskpäeva paiku Paidesse taarat tagastama tulnud Tarbja pensionär Aino kuulis, et pühapäevast maksavad tema limonaadi- ja veepudelid nelja sendi asemel kümme senti, keeras ta taaraautomaadi ukse peal otsa ringi ja viis kaks kotitäit plastpudeleid autosse tagasi. «Siis ma tulen veebruari alguses uuesti,» lubas ta.

Tavaliselt suuremas koguses taarat korraga ära toov Aino peab pensionärile ka kolme-nelja eurot oluliseks rahaks ja et veebruarini on ainult paar päeva, võivad pudelid sahvrinurgas oodata küll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles