Lõpueksamite tegijad panid valikud lukku

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeval tabas Järva Teataja piltnik Paide gümnaasiumi abituriendid bioloogia tunnist. Kevadel istub see seltskond eksamilaua taha, ligi pooled hakkavad lahendama keerukaid ning ülejäänud veidi lihtsamaid matemaatikatehteid.
Neljapäeval tabas Järva Teataja piltnik Paide gümnaasiumi abituriendid bioloogia tunnist. Kevadel istub see seltskond eksamilaua taha, ligi pooled hakkavad lahendama keerukaid ning ülejäänud veidi lihtsamaid matemaatikatehteid. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kuni 20. jaanuarini oli gümnasistidel aega otsustada, kas kevadistel lõpueksamitel lahendada keerukamaid või veidi lihtsamaid matemaatikaülesandeid. Võõrkeeleeksami eelistus on vaieldamatult inglise keel.

Valikuid tegid peatsed koolilõpetajad peamiselt tulevikuplaane silmas pidades: veidi lihtsama ehk kitsa matemaatika eksami valinud ei seosta oma edasiõppimisplaane tõenäoliselt reaalainetega.

Tulevased keemikud, füüsikud ja matemaatikud aga istuvad eksamilaua taha ning proovivad oma teadmisi laia matemaatika eksami ülesannete kallal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles