Hobustega seltsides püsid noorena

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kooliajal ratsutanud Svetlana Vilusaar (vasakul) jätkas 50ndates aastates oma vana hobiga tegelemist ning käib Särevere tallis ratsatreeningutel koos täiskasvanud tütre Ruth Vilusaarega.
Kooliajal ratsutanud Svetlana Vilusaar (vasakul) jätkas 50ndates aastates oma vana hobiga tegelemist ning käib Särevere tallis ratsatreeningutel koos täiskasvanud tütre Ruth Vilusaarega. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Viiekümnendais lapsepõlvehobi, ratsutamise juurde jõudnud türilasele Svetlana Vilusaarele on hobustega tegelemine lisanud hinge ja kehasse vaid nooruslikkust, sama kinnitavad ka ratsa­treenerid Anu Laansalu ja Maie Kukk.

Kooliajal ratsutamist harrastanud Svetlana Vilusaar on aeg-ajalt käinud täiskasvanuks saanud tütre Ruthiga ratsatreeningutel kaasas. Kui Ruth kümneaastaselt Säreveres hobustega sinasõprust looma hakkas, oli ema Svetlana kohus teda sinna sõidutada ja pildistada.

Ema ja tütre ühisratsutamised olid sellal pistelised ja jäid mõne ringini pigem laatadel või ratsataludes. «Mulle nii ka sobis, meeldis, et Ruth hobustega tegeles ja mina selle kõrvalt neid paitada ja neile silma vaadata sain,» lausus ta. «Ju olin Harjumaal Lagedi kandis 12aastaselt ratsatreeninguid alustades ja kooliajal võistlusspordini jõudes saanud küllalt sporti teha ning nautisin lihtsalt hobuste seltsi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles