Vibulaskjad testisid end maailma paremikuga

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vibulaskmine
Vibulaskmine Foto: Reuters

23.-25. jaanuar toimus Prantsusmaal Nimesis suurim sisevõistlus vibuspordis, mis oli ühtlasi ka maailmakarika III etapp. Võistlemas oli 1300 laskjat üle maailma ja kohal olid kõik maailma paremikku kuuluvad vibusportlased. Türi Vibukoolist olid võistlustules Lisell Jäätma, Artur Aas, Kristjan Puusepp, Evert Ressar ja Krista Kull.

Võitlejate rohkuse tõttu olid sportlased jagatud gruppidesse ja võistlus toimus kolmes suures hallis paralleelselt.

Esimestena asusid võistlema meeste klassi arvestuses Evert Ressar ja juunioride arvestuses Kristjan Puusepp ning Artur Aas. Nii noormeestel kui ka Lisell Jäätmal tuli võistelda endast viis aastat vanemate laskjatega. Meeste klassis võistles 318 sportlast ja meesjuuniorite klassis 45 laskjat. Kvalifikatsioonis lasi Artur Aas välja isikliku ja ka Eesti meesjuunioride rekordi tulemusega 575 punkti, Kristjan Puusepp lasi 568 punkti, Evert Ressar 589 punkti, mis on konkurentsi arvestades väga hea tulemus, Krista Kull lasi 557 punkti ja Lisell Jäätma 566 punkti. Naiste klassis oli osalejaid 98 ja neidude klassis 13 laskjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles