Noor külavanem ärgitab ettevõtlusele

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi valla eelmise aasta küla oli Raukla. Pildil esiplaanil külavanem Kati Nõlvak.
Türi valla eelmise aasta küla oli Raukla. Pildil esiplaanil külavanem Kati Nõlvak. Foto: Dmitri Kotjuh

Kui vanemaealised külavanemad peavad tähtsaks mõnusa kooskäimiskoha rajamist, siis Türi valla Raukla küla noor külavanem Kati Nõlvak mõtleb asutada ettevõtlikele inimestele kogukonnakeskuse.

Türi valla aasta küla tiitliga pärjatud Raukla küla vanem Kati Nõlvak teab, et elu viib edasi ettevõtlikkus. Külainimestega on küll tore koos koristada ja pidu pidada, kuid see pole elu edasiminek. Nii plaanib alles aastajagu päevi külavanemana tegutsenud Nõlvak hakata rajama kogukonnakeskust, kus ettevõtlikud inimesed saavad oma oskuste piires ettevõtlust arendada.

Silmade särades selgitas Nõlvak, et kogukonnakeskus võiks asuda endise Kevade kolhoosi garaažiboksides. Ühte nendest kasutab rahvas praegu kooskäimiskohana. «Praegu veel roosamannaunistusena kõlava keskuse rajamiseks tuleb esmalt täpsustada garaažide omandi küsimus ja alustada euroraha saamiseks kavandi kirjutamist. Indu mul jagub, loodan, et aega ka,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles