Ühisgümnaasiumi õpilased pälvisid luulepäevadel kiidusõnu

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol on trupi selfie vahetult pärast laureaaditiitli väljakuulutamist.
Fotol on trupi selfie vahetult pärast laureaaditiitli väljakuulutamist. Foto: Katarina Perman

23. - 24. jaanuar toimusid Jõgeval X B. Alverile pühendatud luulepäevad "Tuulelapsed". Sel aastal tuli luuleetendus kokku seada H. Runneli luulest ja peateema oli "Mõtelda on mõnus".

Paide ühisgümnaasiumi näitetrupi Meeleolu vähendatud koosseis võttis luulepäevadest osa M. Mändmaa kokkuseatud kavaga "Maria sünnipäev". Lavastus pälvis palju kiidusõnu. Näiteks ütles žüriiliige M. Treier, et seda lavastust vaataks ta veel ja veel ja et see on teravmeelne, mida teiste tükkidega kohta ei saa. Treier lisas, et teised tükid ehk mõjusid muud moodi, olid südamlikud või hästi nunnud, aga Paide ühisgümnaasiumi etteaste oli meeldivalt teravmeelne.

L. Tungal lisas: "Parim kompositsioon, pole midagi teha!". Veel ütles Tungal, et kavas oli palju vaimukaid leida. Rain Mikser avaldas üllatust, et trupi liikmed on ühtviisi tugevad. Ta lisas, et võib küll lavale viia 10 inimest, ent nende tase on sageli kõikuv, seda üllatavamalt mõjus Meeleolu etendus, kuna kõik osalised olid ühtviisi tugevad luule esitajad. M. Oomeri leidis, et trupi liikmed tundsid end laval hästi ja seetõttu oli neid hea vaadata. Trupi liikmed teadsid oma ülesannet ja täitsid selle suurepäraselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles