Kesk-Eesti paistab silma väheste elektriõnnetustega

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

2014. aastal toimus 50 elektriga seotud õnnetusjuhtumit, milles hukkus 2 inimest, tõsisemaid vigastusi sai 8 ja kergemaid vigastusi 41 inimest. Kaks inimest hukkus tööõnnetustes. 2013. aastaga võrreldes kasvas õnnetuste arv 5 võrra, kuid vähenenud on õnnetustes hukkunud (2013. aastal 3) ja raskeid vigastusi saanute arv (2013. aastal 10). Elektrist põhjustatud õnnetuste peamisteks põhjusteks on ohutusnõuete eiramine, hooletus ning mittekorras elektriseadmete kasutamine.

Enamus õnnetusi (88%) toimus olmeoludes ehk kodus või selle lähiümbruses, 12 % juhtudest olid tööõnnetused. Tööõnnetustest pooled juhtusid elektritöid teostanud inimestega (neist hukkus 1) ning olid seotud töödega jaotlates ja õhuliinidel. Teine tööõnnetuses hukkunu tegi veotöid õhuliinide all. Tööõnnetuste peamisteks põhjusteks olid elektriohutusnõuete eiramine ja isikukaitsevahendite mittekasutamine töö teostamisel. Olmeoludes toimusid õnnetused kodus katkiste elektrijuhtmete või -seadmete kasutamisel või elektriseadmete mitteettenähtud otstarbel kasutamisel.

Piirkonniti toimub õnnetusi endiselt kõige rohkem Põhja-Eestis. Möödunud aastal toimus 56% õnnetustes just Tallinnas, Harjumaal ja Ida-Virumaal (eelneval aastal 51 %). Teiseks enim õnnetusi olnud regiooniks on Lõuna-Eesti, kus toimus 20% õnnetustest (eelneval aastal 26 %). Kesk- ja Lääne-Eestis toimus õnnetusi vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles