Hobused said patsi ja inimesed julgust

Silvi Lukjanov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi vallas Laupa külas elav Margit Kummer korrastab hobusele lakka punudes oma mõtteid ja usub, et hobuselegi meeldib rohkem inimese toimetamine tema lakas kui selle tulemusel sündiv ilu.
Türi vallas Laupa külas elav Margit Kummer korrastab hobusele lakka punudes oma mõtteid ja usub, et hobuselegi meeldib rohkem inimese toimetamine tema lakas kui selle tulemusel sündiv ilu. Foto: Dmitri Kotjuh

Kui hobuseinimestele on oma lemmikule patsi punumine nagu meditatiivne tegevus, siis juustesse palmikuid teinu peab seda parajalt keerukaks ettevõtmiseks, millele kulub rohkem aega, aga ka vahendeid.

Türi vallas Laupa külas elav Margit Kummer kuulutas suhtlusvõrgustiku vahendusel välja hobuse lakka ja sabasse tehtavate palmikute võistluse. Ta teeb neid aeg-ajalt oma hobusele ja tahtis näha, kui osavad on teised.

Eksperimendi mõttes palusime ühel õhtupoolikul Margitil tulla Kirna talli oma oskusi näitama. Et oleks põnevust, lasime end proovile panna ka hiljuti keerukamate patside punumise koolituse läbinud Särevere elanikul Kristiina Vaksil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles