Koondatud kultuuritöötaja õigust ei saanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Umbes poolteist nädalat tagasi kirjutas Järva Teataja, et koondamise tõttu 1. jaanuarist ametita jäänud Türi valla kultuurispetsialist Piret Lai otsib õigust töövaidluskomisjonilt.

Lai tahtis teada, kas temaga on käitutud õigesti. «Mõistan, et valla kultuuriasutuste tööd ümber korraldades tuleb ette koondamisi, kuid ei mõista, miks mulle teatati sellest vaid kirja teel ja enne koondamist mõnda teist töökohta ei pakutud,» ütles ta tollal Järva Teatajale.

Türi valla kultuuriasutusi juhib Türi kultuurikeskuse direktor Ülle Välimäe, keda ajakirjanikul ei õnnestunud loo tarvis kommentaariks tabada. Et siis ei saanud Välimäe oma seisukohta väljendada, andis ta nüüd teada, et töövaidluskomisjon on teinud vaide kohta otsuse. Nimelt jättis töövaidluskomisjon rahuldamata Piret Laia nõude Türi valla vastu töölepingu ülesütlemise tühisuse tuvastamiseks, töölepingu lõpetamiseks töölepingu seaduse alusel ning töölepingu ülesütlemise tühisuse tõttu hüvitise väljamõistmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles