Utrialasi kimbutas magamatus

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähest vaba aega tuli kasutada puhkuseks. Pildil on Jürgen Põldma (vasakult), Gert Tasang ja Janno Tamme enne lõpujooksu algust.
Vähest vaba aega tuli kasutada puhkuseks. Pildil on Jürgen Põldma (vasakult), Gert Tasang ja Janno Tamme enne lõpujooksu algust. Foto: Erakogu

Laupäeval Ida-Virumaal lõppenud kaugluurepatrullide võistlusel «Utria dessant 2015» sai Kaitseliidu Järva maleva I võistkond 13. ja II võistkond 14. koha. Talve kohta erakordselt vesistes oludes kulgenud katsumuse võitis Scoutspataljoni I võistkond.

Järva maleva relvur, II võistkonda kuulunud Gert Tasangule oli see esimene Utria dessant. Mehed läbisid kolmapäeva õhtust laupäevani kestnud võistlusel 114 kilomeetrit, milleks kulus ligi 60 tundi. «95 protsenti trassist suusatasime, metsa all oli lund ikka päris palju,» lausus ta. «Osaleda tahtsin seal juba ammu ja nüüd on see tehtud. Meeleolu on hea.»

60 tunni jooksul said mehed suigatada vaid viieks tunniks, Tasang pidaski magamatusega toimetulekut üheks raskeimaks katsumuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles