Ilm kisub Utria dessandil vesiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtust laupäevani Ida-Virumaal kestval Utria dessandil, talvisel kaugluurepatrullide võistlusel, on jälle väljas kaks Kaitseliidu Järva maleva võistkonda. Neist ühe koosseisu kuulub ka Järva maavanem, Järva maleva teavituspealik Alo Aasma.

Alo Aasma oli võistluse eel üsna murelik. «Ilmastikuolud on keerulised, lund küll sadas tublisti juurde ja ilmselt on nüüd selge, et saab suusatada, mitte kõndida, teisest küljest on temperatuur nulli ümber, mis väga mugav ei ole,» arutles ta. «Praeguse seisuga võime arvestada lume või lörtsiga. Samuti on tehtud võistlus ööpäev pikemaks ehk ka trass on pikenenud (u 130 km). Ajaliselt võib minna kiireks.»

Aasma eelistaks vesisele ilmale, kus kasvõi põlve maha toetades oled kohe märg, pigem malbet külma. «Aga ilm on usutavasti palju parem kui tunamullu, kui võistlesime 32 miinuskraadiga,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles