Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

*Osaühingu Baltic Wind Energy plaan rajad Eesti suurim tuulepark Koigi valda Sõrandu külla kohalikele ei meeldinud. Üksmeelset rahulolematust tekitasid nii tuulikute asukohad kui ka lähedus elamutele.

*Kui pühapäeval kuulutati kaitseministeeriumis aasta naiskodukaitsjaks Kaire Lõhmus Kaitseliidu Järva ringkonnast, võttis see asjaosalise heas mõttes tummaks. Päris kosunud polnud Lõhmus veel esmaspäevalgi.

*Neljaaastase tütre Nora ema Sigrit Kreitsman (22) vurab päevas maha sõita poolsada kilomeetrit, et Järvamaa kutsehariduskeskusse mörti seina viskama jõuda. Kursuse parimal on eesõigusi, näiteks kanda roosasid tunkesid.

*Ilmaennustaja Marko Kaasik kirjutab nädala kohta, et pehmevõitu talv jätkub. Lähinädalal valdavad Lääne-Eestis kerged sooja- ja Ida-Eestis kerged külmakraadid.

*Alanud muusikaaasta on pühendatud 80 aasta juubelit tähistavale Paide aukodanikule Arvo Pärdile. Kui viis aastat tagasi ei leidunud Pärdi sünnilinna kauplustes ühtegi helikandjat tema loominguga, siis praegu on olukord roosilisem.

*Haridus- ja teadusministeerium soovib õpilaste vähesusele viidates ühendada Põltsamaa ametikooli Järvamaa kutsehariduskeskusega. Järva maavalitsus on liitmise heaks kiitnud, Jõgeva maavalitsus sellega ei nõustu.

*Loodusfotograaf Ingmar Muusikus kirjutab seekord nurmkanadest.

*Teda võib kohata lubjarikastel niitudel ja madalsoodes, ta on tagasihoidlik, kuid imepäraste õitega, nagu istuksid kärbsed või väiksed mesilased ta varrel, kuid puudutades need «putukad» ära ei lenda - Nii kirjeldab Eesti orhideekaitse klubi aasta orhideeks valitud kärbesõit kaheksandat aastat klubi president albulane Ester Valdvee.

*Nädalavahetusel maha sadanud lumi rõõmustab suusatajaid ja võistluste korraldajaid. Enam ei peaks olema ühtegi takistust, et kolmapäeval ei saaks Kangrumäel ja neljapäeval Türil sõita suusatamise seeriavõistluste etappe.

*Järva Teataja vahel ilmub ka järgmine Maa Elu number.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles