Elanikud ütlesid tuulepargile üksmeelse ei

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellel Koigi vallavalitsuse tellitud montaažil on hästi näha, milline oleks esialgse detailplaneeringu järgi vaade Sõrandust  kilomeetri kauguselt küla ümbritsevatele tuulikutele.
Sellel Koigi vallavalitsuse tellitud montaažil on hästi näha, milline oleks esialgse detailplaneeringu järgi vaade Sõrandust kilomeetri kauguselt küla ümbritsevatele tuulikutele. Foto: Erki Rudi

Osaühingu Baltic Wind Energy plaan rajada Eesti suurim tuulepark Koigi valda Sõrandu külla kohalikele ei meeldinud. Üksmeelset rahulolematust tekitasid nii tuulikute asukohad kui ka lähedus elamutele.

Silmsi küla elaniku Anne Randmäe selgitusel tekitas põhilist vastuseisu see, et Sõrandu jääb täpselt viie tuuliku keskele ning «triibuliseks» muutub nii päikesetõus, keskpäev kui ka loojang.

Et ligi 200meetrised tuulikud on külast vaid kilomeetri kaugusel, tähendab see ka, et päikselise ilma korral valgus pidevalt virvendab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles