Tipphelilooja loomingut küsivad poest teadjad

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärdi loomingu austajad leiavad helilooja kodulinna kaupluse muusikaletist CD 4. sümfooniaga. Sama teosega oli Pärt nomineeritud ka Grammy auhinnale.
Arvo Pärdi loomingu austajad leiavad helilooja kodulinna kaupluse muusikaletist CD 4. sümfooniaga. Sama teosega oli Pärt nomineeritud ka Grammy auhinnale. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Alanud muusikaaasta on pühendatud 80 aasta juubelit tähistavale Paide aukodanikule Arvo Pärdile. Kui viis aastat tagasi ei leidunud Pärdi sünnilinna kauplustes ühtegi helikandjat tema loominguga, siis praegu on olukord roosilisem.

«Arvo Pärdi sünnilinnas pole müügil ühtegi tema plaati» kuulutas pealkiri 2010. aasta Järva Teatajas. Aasta varem oli Pärdile omistatud Paide aukodaniku nimetus, maakonna keskuse kõrval oli mitmes Eesti linnas kontserte, kus esitati kuulsa aukodaniku teoseid, ent Järva Teataja kiirkäik linna kauplustesse näitas, et müügil pole ühtegi CD-plaati tema loominguga.

Kõige laiem plaadivalik on Paide kaubamajas. 2010. aastal ütles müüja järelepärimisele vastates, et tema teada pole kunagi ühtegi Pärdi plaati müügil olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles