Köögiviljakasvatajal algas külviaeg

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingul Mägise Aed on külviaeg alanud
Osaühingul Mägise Aed on külviaeg alanud Foto: Erakogu

Kuigi kasvuhooned on esialgu lumekihi all, on Aravetel asuva osaühingul Mägise Aed on külvihooaeg juba alanud. Teised köögiviljakasvatajad eelistavad veel oodata.

Osaühingu Mägise Aed juhatuse liige Aire Pitk ütles, et maha külvanud on nad juba porgandi, tilli ja peterselli. «Need ei karda külma,» põhjendas ta. Samuti on külvatud ja ootavad pikeerimist osa võõrasemasid ja petuuniaid. Enam kui 200 tomatisordi külvamisega on plaanis alustada jaanuari lõpus-veebruari alguses. «Sõltub kuuseisust,» ütles Pitk. Ta täpsustas. et vanarahva uskumuste kohaselt tuleb maa peale kasvavad viljad mulda panna noorel kuul, maa alla kasvavad viljad aga vanal kuul. «Meie jälgime seda,» kinnitas ta.

Seda, kas nii varane külviaeg ka kuidagi eriline on, ei osanud Pitk öelda. «Olen kuulnud, et mõned veel alustavad nii vara,» märkis Pitk tagasihoidlikult. Praegu on taimehakatised toas kunstvalguse all. «Õue ja kasvuhoonesse on plaanis taimed viia siis, kui ööpäevane temperatuur on enam-vähem plusskraadides, näiteks märtsis,» lisas Pitk. Suurem külvihooaeg jääb ka neil veebruari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles