Kell heliseb tunnetusest

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirikukelli kahekesi ei helistata, nii teevadki Mati Veersalu ja  Evi Sepp seda kordamööda: matustel lööb kella Mati, aga kirikupühadel ja teenistuste ajal Evi.
Kirikukelli kahekesi ei helistata, nii teevadki Mati Veersalu ja Evi Sepp seda kordamööda: matustel lööb kella Mati, aga kirikupühadel ja teenistuste ajal Evi. Foto: Birgit Itse/ Järva Teataja

Kui öelda kellamees, meenub ilmselt paljudele esimesena Kristjan Lible Oskar Lutsu «Kevadest». Tegelikult on juba aastakümneid kirikukelli helistanud ka naised.

Ambla kirikus on lausa mitu naist. Praegused kellahelistajad Mati Veersalu (76) ja Evi Sepp (76) teavad vähemalt kolme, kes on viimastel aastakümnetel muude ülesannete hulgas ka kirikukelli helistanud.

Veersalu rõhutab, et kirikukelli tuleb justnimelt helistada, mitte niisama lüüa. «Siis jääb ikka ilusti kõlama,» põhjendab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles