Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

*Järvamaa väikevaldades on pikka aega koolilastel toit tasuta olnud. Uuest aastast saavad korra päevas tasuta kõhu täis ka Türi gümnasistid. Üksnes Paide koolides tuleb vanematel laste lõuna eest rahakotti kergendada.

*PAIde lasteaia direktor lahkub töölt.

*Eelmise aasta viimasel päeval sai Türi valla jahimees Jüri Eibak kalamehelt teate, et põder on vajunud läbi Pärnu jõe jää ja paistab, et omal jõul sealt kaldale ei pääse. Kuus jahimeest aitasid põdra loodusse tagasi.

*Möödunud aastal traagilistes liiklus-, vee- ja tuleõnnetustes kaotas elu kümme inimest. Seda on kuus inimest rohkem kui aasta varem, ainuüksi uppunuid oli soojal suvel neli.

*Aravetel lekkis masuuti kanalisatsiooni. Aravetel päevi levinud masuudihais hakkab taanduma, teatas Ambla vallavanem Rait Pihelgas.

*Koigis elava kassisõbra Kadi Raudvassari meelest on kõige ebameeldivamad parasiidid, kirbud, kõrvalestad. Tema pole kassidelt ühtki haigust saanud, kuid kassidega on ta arsti juures käinud küll. Loomadel ja inimestel ongi ühesuguseid haigusi. Kui inimene saab nakkuse loomalt, võib ta sama haigust põdeda loomast raskeminigi.

*Pühapäeval Otepääl olnud Eesti noorte ja juunioride suusatamise meistrivõistlustel said Ambla SK suusatajad kaks hõbemedalit. Päev varem võitsid nad sprindis ühe pronksi.

*Alanud on metssea, viu, paepealse mulla, kärbesõie, aga ka valguse, muusika ja rukki aasta. Üht-teist neist teemadest kajastub ka jätkuvatel Türi loodusõhtutel ja väliseminaridel. Vähemalt nii lubas keskkonnaameti keskkonnahariduse peaspetsialist Piret Eensoo.

*Sel nädalal alustas Paide avatud noortekeskuses vabatahtlikku tööd Pierre Cailloux Tingaud (22) Edela-Prantsusmaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles