Koolilõuna eest tuleb maksta üksnes Paides

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riik maksab koolilõunast kinni 78 senti. Et lõuna maksumus on enamasti poole suurem, peab ülejäänud osa tulema kas kohaliku omavalitsuse eelarvest või lastevanemate rahakotist.
Riik maksab koolilõunast kinni 78 senti. Et lõuna maksumus on enamasti poole suurem, peab ülejäänud osa tulema kas kohaliku omavalitsuse eelarvest või lastevanemate rahakotist. Foto: Fotomontaaž

Järvamaa väikevaldades on pikka aega koolilastel toit tasuta olnud. Uuest aastast saavad korra päevas tasuta kõhu täis ka Türi gümnasistid. Üksnes Paide koolides tuleb vanematel laste lõuna eest rahakotti kergendada.

Sõnapaar «tasuta koolilõuna» on omavalitsusjuhtidele nagu härjale punane rätik. Riigijuhid kiitlevad, et riigi toel söövad lapsed koolis tasuta lõunat, aga tegelikult katab see raha laias laastus üksnes poole kuludest.

Seni maksis riik I–IX  klasside õpilaste lõuna toetuseks 78 senti. Uuest aastast toetab ta sama paljuga ka gümnasiste. Selle rahaga ei suudeta aga kusagil lapsi ära toita. Järvamaal maksab koolilõuna kuni 1,8 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles