Jäise teekonna läbinud mees jõuab Türile

Marika Rajamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Alanud on metssea, viu, paepealse mulla, kärbesõie, aga ka valguse, muusika ja rukki aasta. Üht-teist neist teemadest kajastub ka jätkuvatel Türi loodusõhtutel ja väliseminaridel.

Vähemalt nii lubas keskkonnaameti keskkonnahariduse peaspetsialist Piret Eensoo. Eelmise aasta lõpul nimetas looduskaitsjate selts just tema südamega tehtud loodusõhtute ja retkede eest aasta looduse sõbraks.

Aasta esimese loodusõhtu külaline viib meid aga hoopis jää ja lume kuningriiki – Arktikasse. «Õhtu teema on Timo Palo ja Audun Tholfseni 2012. aastal ette võetud jäine retk põhjapooluselt üle triivjää Teravmägede pealinna Longyearbyenisse,» tutvustas Eensoo. «Seda ettevõtmist on tunnustatud aasta seikluse tiitliga ning see läks eelmisel aastal kirja Guinnessi rekordina kui esimene retk põhjapooluselt maismaale vaid omal jõul, ilma välise abita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles