Konkurss kutsub noori hobidest kirjutama

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanduspreemia väljakuulutamine enne rahvamatka algust.
Kirjanduspreemia väljakuulutamine enne rahvamatka algust. Foto: Silvi Lukjanov

Anton Hansen Tammsaare 138. sünniaastapäeva eel kuulutas Albu valla Tammsaare-nimelise kirjanduspreemia žürii välja  2015. aasta noorte kirjandusvõistluse. Ühtlasi kinnitas žürii seekordsed teemad.

Žürii liige Enda Trubok andis teada, et seekordsed teemad on seotud kirjaniku hobidega. «Ootame omaloomingulisi töid, milles noor jutustab, kuidas ta on kaunite kunstide, spordi või ajakirjandusega tegelema  hakatud, kelle eeskujul või abil nende alade juurde jõudnud, missugused rõõmud või pingutused loometegevuse või eneseharimisega on kaasnenud, kuidas on huvialasse süüvimine tema maailmapilti/silmaringi laiendanud ja väärtushinnanguid kujundanud,» selgitas Trubok.

Kirjutada võib ka tuttava, sugulase või sõbra arenguteest või huvitavast elamusest, juhtumist, kogemusest hobiga tegelemisel või teekonnast elu rikastavate tegevusteni. Lubatud on ka fantaasialood, žanr on vaba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles