Vähene ettevõtlusaktiivsus kärpis töökohtade arvu viimaste aastate madalaimaks

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik Postimees

2014. aastal esitati Töötukassa Järvamaa osakonda vahendamiseks 954 vaba töökohta. 

Tööpakkumiste arv on viimastel aastatel alati küündinud üle 1000. „Seega ei ole mööduval aastal ettevõtjaid oma tegevust eriti laiendanud. Ka väikeettevõtluse poolest on aasta kesine olnud,“ nentis Eesti töötukassa Järvamaa osakonna juhataja Eha Tasang. „Töötuid, kes leidsid endas julgust ja häid ideid alustada ettevõtjana, oli vähe. Väikestel on eriti keeruline praegustes oludes alustada. Soovijaid küll leidus, kuid ettevõtluse alustamise toetusele kvalifitseerunud äriplaane esitati vaid viis. Aastat tagasi oli see arv 15. Üritajaid on olnud 32, kuid nende äriplaanides on esinenud takistavaid puudusi või on hindajate otsusel äri suure riskiga. Samas on töötute hulgas nei inimest, kes on ennast ilma stardikapitalita taotlemata FIEks registreerinud.“

Tööpakkumiste hulgas on kõige rohkem spetsialistide ja oskustööliste töökohti. „Otsitakse nii neid, kes töötavad pea ja kätega kui ka neid, kes oskavad käsitseda masinaid ja seadmeid,“ selgitas Tasang.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles