Jõulupuude müüjad süüdistavad teineteist vägivallas ja laimus

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koos Kalle Kalvikuga Paide Maksimarketi naabruses jõulupuid müüv Aivi Lepp postitas Facebooki teate, milles avalikustas, et konkurent käis neid ähvardamas.
Koos Kalle Kalvikuga Paide Maksimarketi naabruses jõulupuid müüv Aivi Lepp postitas Facebooki teate, milles avalikustas, et konkurent käis neid ähvardamas. Foto: Dmitri Kotjuh

Paide üks jõulupuumüüja süüdistab konkurenti enda löömises ja oma müügikoha blokeerimises. Konkurent nimetab seda tema vastu suunatud laimukampaaniaks.

Kümmekond aastat Paides jõulude ajal kuuski müünud Kalle Kalvik ütles, et seadis kolmapäeva õhtul Paide Maksimarketi läheduses parklas AS Paide Veele kuuluva hoone juures üles Cramost laenatud aiad, kuhu kavatses järgmisel päeval kuused tuua. Kolmapäeva õhtul poole üheteistkümne paiku sealt mööda sõites avastasKalvik, et aiad on kadunud.

Neljapäeva hommikul oli Kalvikul plaan seal ikkagi jõulupuumüüki alustada, kuid selle koha peale oli parkinud üks suur auto.

Kalvik kahtlustas, et tema müügikohale ei sattunud suvaline auto, vaid selle oli lasknud sinna parkida konkurent.

Eile hommikul oli Kalvik müügikohas oma autoga varakult kohal. Ta selgitas, et peagi oli kohal ka konkurent, kes käskis tal sealt minema sõita. «Ma ütlesin, et mul on Paide Veest luba siin jõulupuid müüa ega lähe kuhugi,» sõnas ta.

Kalvik ütles, et seepeale konkurent ägestus, ropendas ja ähvardas tal kõik kondid murda. Tema istus oma autos, küljeaken oli all ja ühel hetkel konkurent lõi teda näkku. «Tal oli kinnas käes ja ega ma otseselt vigastada saanud, kuid ta lõi mind,» sõnas ta.

Eile sellest Järva Teatajale rääkides kinnitas Kalvik, et pole kindel, kas saab täna hommikul oma koha peale kauplema minna või on konkurent jälle mingi takistuse välja mõelnud.

Samuti ei välistanud Kalvik, et konkurent võib oma sõnad teoks teha ja talle jõulupuude müümise eest peksagi anda. «Oleme kümmekond aastat siin koos jõulupuid müünud, kuid midagi sellist pole varem küll olnud,» lisas ta.

Kalvik märkis, et kaupleb jõulukuuskedega ka Viljandis, kus konkurents on palju tihedam, kuid kõik müüjad saavad hästi läbi. Aiavarguse kohta on ta teinud politseisse avalduse ja hinnanud kahju 260 eurole.

Et löömise ja ähvarduse kohta puuduvad kindlad tõendid, siis Järva Teataja ei avalda konkurendi nime, küll aga vestlesime temaga.

Konkurent kinnitas, et on käinud Kalle Kalvikuga rääkimas ja uurinud, kuidas tal äri läheb, kuid pole teda ähvardanud, veel vähem löönud. «See on täielik laim!» sõnas ta.

Ta kahtlustas, et küllap ei lähe Kalvikul kuuseäri hästi, seetõttu soovibki teda laimata.

Et Kalvik kaupleb jõulupuudega avalikus parklas, siis selgitas mees, et tema ja kõik teised inimesed võivad seal oma autosid parkida ja tegemist pole ühegi seaduse rikkumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles