Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaalepi küla kolm kõige iseloomulikumat asja on Kaalepi Kratt, fotol on temaks kehastunud külavanem Sirle Gunin, külade tuba koos perenaise Tiina Kasega ja noorte välja antav ajaleht Kaalepi Külateataja, millele mõlemad  osutavad.
Kaalepi küla kolm kõige iseloomulikumat asja on Kaalepi Kratt, fotol on temaks kehastunud külavanem Sirle Gunin, külade tuba koos perenaise Tiina Kasega ja noorte välja antav ajaleht Kaalepi Külateataja, millele mõlemad osutavad. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

*Samal ajal kui kõik osapooled tunnistavad, et Järvamaa kutsehariduskeskuse Paide õppekohas on õpilasi vähe ja maja ähvardab sulgemine, plaanib riik lähiaastatel paigutada Säreverre üle seitsme miljoni euro.

*Esmaspäeva õhtul Paide raekojas koos istunud võimuliitu kuuluvad Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu liikmed otsustasid teha Sotsiaaldemokraatlikule erakonnale ettepanek liituda koalitsiooniga. Sotsiaaldemokraatidele terendab abilinnapea koht.

*Järvamaa arenduskeskuse parimate kodanikualgatuste selgitamise konkursil tunnustatud võrdsustavad äramärkimist lapsele pai tegemisega, mis toob naeratuse näole ja annab indu jätkata.

*Albu vallas Ahulas on kaks avatud meelega inimest endise tankla ruumidele uue elu sisse puhunud. Koht on ümber ehitatud ning seal kasvavad hoopis imemaitsvad ja hõrgud austerservikud.

*Paide gümnaasium andis kooli 105. aastapäeva puhul välja raamatu «Mäletad, sõber, aegu veel sa».

*Teisipäeva keskpäeval jõudis Paidesse jõulupuu, mis pärineb Türilt nagu ka eelmisel aastal.

*Kodukant Järvamaa aasta küla konkursi võitis Kaalepi. Albu vallas asuv 200 inimesega küla on elanud tegusalt 2002. aastast. Aastaid külavanemana tegutsenud Maiu Mäe hindab oskust kasvatada üles põlvkond, kes on hakanud usinasti tegutsema.

*Saksofonivirtuoos Lembit Saarsalu, kelle lavapartnerite hulka on kuulunud džässilegendid nagu Lionel Hampton, Elvin Stones, John Stowell, Lewis Nash, Kevin Mahogany, Conrad Herwig, Evelyn White kodumaistest rääkimata, tunneb end siiski kõige paremini just kodumaal esinedes. «Mis siis, et meie džäss on selline natuke ugri-mugri rütmiga,» ütleb ta naljatamisi eelmisel teisipäeval Tallinnas Taff jatsuklubis lavale astudes.

*Teisipäeval kogunes ligi poolsada lauljat poissi Roosna-Alliku mõisasse Järvamaa poiste laulupäevale, mis leidis aset juba üheksateistkümnendat korda.

*Kuigi korvpallurite meistritiitlite jaht on käinud juba mitu nädalat, on Ambla SK olnud endiselt hädas meeskonna kokkusaamisega. Täiendust on hankinud ka Paide Viking Window.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles