Liikumisõpetuses peitub inimese jaks ja töövõime

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ülikooli dotsent Kaarel Zilmer kinnitab, et kehalises kasvatuses, laiemalt liikumisõpetuses peitub kogu inimese jaksamine ja töövõime. Me ei saa endale lubada olukorda, kus seda ainet tähtsustavad vaid üksikud koolid. Pilt on tehtud kevadel Türi staadionil koolinoorte murdmaajooksul.
Tallinna ülikooli dotsent Kaarel Zilmer kinnitab, et kehalises kasvatuses, laiemalt liikumisõpetuses peitub kogu inimese jaksamine ja töövõime. Me ei saa endale lubada olukorda, kus seda ainet tähtsustavad vaid üksikud koolid. Pilt on tehtud kevadel Türi staadionil koolinoorte murdmaajooksul. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eelmisel nädalal Aravete keskkoolis huvilistele tervislikust liikumisest kõnelenud Tallinna ülikooli dotsent Kaarel Zilmer ja emeriitlektor Rene Meimer panid kuulajatele südamele liikumisel mitte rapsida. Sport ei ole tervis. Tervis on õige liikumine.

*Kaarel Zilmer, mis põhjusel tuleks kehalisest kasvatusest arendada liikumisõpetus?

Kui kehalise ja kasvatuse vastu mõni võitleb, siis liikumise vastu ei saa keegi võidelda. Kes kinnitab, et tal pole liikumist vaja, see teeb endale paraja karuteene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles