Paide linna rahaasjad on ministeeriumi huviorbiidis

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide raekoda.
Paide raekoda. Foto: Tiit Reinberg

Eestis on kuus omavalitsusust, kes kahel järjestikusel aastal on ületanud neto võlakoormuse piirmäära ja nende suhtes algatas rahandusministeerium korrigeerimismenetluse. Tegu on Keila, Loksa, Paide linnaga, Viimsi ja Mõniste vallaga ning Vändra aleviga, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Rahandusministeeriumi kohalike omavalitsuste finantsjuhtimise osakonna juhataja Sulev Liivik selgitas, et nn korrigeerimismenetlus kestab neli aastat. "Kohalike omavalitsuste sisestrateegia näeb ette meetmed, kuidas ta oma neto võlakoormust vähendab," lausus Liivik. Selle perioodi jooksul ei tohi omavalitsus oma võlakoormust kasvatada. "Ta ei tohi oma finantsolukorda halvendada," ütles Liivik.

"Laenu võtta ei tohi ja nende suhtes kehtib ka see olukord, et nad ka välisabi toetusi näiteks ei saa, kus on omaosalus nõutud," märkis Liivik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles