Kersti Sarapuu: Tarmo Aldi üleolev esinemine istungil näitas, et mehe väärtushinnangud on paigast ära

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Sarapuu
Kersti Sarapuu Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järva Teataja artikli «Tarmo Alt ootab Paide poliitikutelt vabandusi» alla kirjutas täna kommentaari ka Kersti Sarapuu, kes esitas kevadel politseisse avalduse, et uuritaks, kas allkirja kopeerimine umbusaldusavaldusele on seadusega kooskõlas.

Kommentaar: «Ma olen hoidunud prokuratuuri uurimise ajal ja ka otsuse teatavaks saamise järel antud teemal avalikest kommentaaridest. Aga praegu pean oma kohuseks rõhutada, et igal teol on kaks mõõdet: juriidiline ja poliitiline.

Õiguskaitseorganitelt saime hinnagu, et üks inimene võib teise inimese allkirja järgi teha, kui teine pärast selle oma tahtega üle kinnitab. Juriidiliselt on seega JOKK. Kuigi ma pean veel pingutama, et uurijate mõttekäiku mõista. Näiteks, et aru saada milliseid dokumente võib volikogu esimees nüüd tuima kõhuga toota ja hiljem koalitsiooni poolthäältega seaduslikuks vormistada. Kas on samamoodi mõeldav, et nüüd võib keegi teise inimese nimel panka laenutaotluse esitada, kui järgitehtud allkirja omanik tuleb ise hiljem lepingut allkirjastama jms.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles