Aravete õpetajad tutvusid Norras koolieluga

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aravete kooli õpetajad Norras.
Aravete kooli õpetajad Norras. Foto: Erakogu

21.-25. oktoobrini külastasid Aravete keskkooli õpetajad septembris alanud projekti raames Lillehammeri Videregående skole Norras. Projekti eesmärgiks on edendada tervislikke eluviise koolis, elavdada kohalike kogukondade huvi liikumise ja tervisliku toitumise vastu.

Lillehammeri keskkoolis õpib umbes kuussada 16-19aastast õpilast ja neid õpetab viiskümmend õpetajat.

Projektijuht Larissa Espenberg rääkis, et kooli eripäraks on sporditegevuse kaasamine tavalisse kooliellu, tänu heale koostööle kohalike spordiklubidega toimuvad treeningud terve päeva jooksul. «Meie tööpäevad algasid hommikul vara treeningute külastamisega - «varjutasime» oma ala tõelisi professionaale - jälgisime tihedas vihmasajus toimunud suusatreeningut ja lumisel väljakul läbi viidud jalgpallitreeningut. Saime kinnituse norrakate kuulsale ütlusele „Ei ole halba ilma, on vaid ebasobiv riietus”. Keegi kohalikest ei mäletanud, et treeningud oleks ära jäänud halva ilma tõttu,» rääkis Espenberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles