Menu toidumessil: järvakad küpsetavad jahukaraskit ja teevad võid

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäevast laupäevani toimub Tallinnas Eesti näituste messikeskuses todumess. Väljas on ka järvakad, näiteks Eesti Piimandusmuuseumi tegelased.

Muuseumi giid-pedagoog Tiina Lippant selgitas, et nad on messil koos Eesti Põllumajandusmuuseumiga olnud kaks päeva. „Meil läheb väga hästi, küpsetame kohapeal mitmevilja jahukaraskit ja teeme võid. Võid on meil seekord tšilli-küüslaugu-peterselliga, mis rahvale väga meeldib ja sobib ka praegusel haigustehooajal,“ ütles ta.

Kuidas siis seda menutoodet teha? „Vaja on siis natukene tšillit, peterselli ja küüslauku ja vähemalt 82% võiga segada. Sobib hästi musta leiva või karaskiga,“ selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles