Tuleohtlikud kodud pole mingi haruldus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suitsuandur on kodudes kohustuslik juba viiendat aastat, kuid alles kesknädalal sattusid päästeametnikud  nõustamiskülastuste käigus Kabalasse üksiku vanema naisterahva juurde, kes polnud suitsuandurist kuulnudki. Ka ei teadnud ta enne anduri lakke kruvimist midagi selle abivahendi kasutamisest ja hooldusest.

Järvamaa päästepiirkonna juhataja Janar Kärner selgitas, et nad ei külasta inimeste kodusid mitte juhuslikult, vaid sotsiaaltöötajatelt saadud andmete põhjal. «Väga paljudes kodudes puuduvad suitsuandurid, väga paljudes kodudes puuduvad andurites patareid, paljudes kodudes on andurid valesti paigaldatud – meile avanev pilt pole tihti selline, nagu see tegelikult olla võiks,» selgitas ta.

Kärner märkis veel, et kortermajade suurim probleem on amortiseerunud elektrisüsteem. «Elektrijuhtmed on tihti sama vanad kui  maja, lisaks on paljudes elektrikilpides püütud ise korkkaitsmeid parandada,» täpsustas ta. «Traadi või sendiga parandatud kaitse ei rakendu mitte kunagi ning ülekoormuse korral läheb lihtsalt midagi põlema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles