Laval elustuvad lapsepõlveseiklused

Birgit Itse
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints on kerjus ja kerjus on prints ehk omavahel vahetavad koha sünnipäraselt kerjuspoiss Tom Cunty (Andero Ermel, vasakul) ja tulevane Edward VI (Andres Köster).
Prints on kerjus ja kerjus on prints ehk omavahel vahetavad koha sünnipäraselt kerjuspoiss Tom Cunty (Andero Ermel, vasakul) ja tulevane Edward VI (Andres Köster). Foto: Harri Rospu

Alates sellest hooajast uute peaosatäitjatega lavale jõudnud ooperiga «Prints ja kerjus» annab Rahvusooper Estonia 21. novembril Paide kultuurikeskuses külalisetenduse.

«See juhtus kuueteistkümnenda sajandi teisel veerandil. Ühes Canty nimelises peres sündis poeg, kellest oli neile rohkem kahju kui kasu. Kuid samal sügispäeval sündis ka Inglismaa prints, keda oli vaja kogu rahvale, sest temast pidi ju saama kunagi kuningas.»

Kooliõpilastel soovitusliku lugemise hulka kuuluv Mark Twaini jutustus «Prints ja kerjus» on väljamõeldud lugu ühel ja samal päeval sündinud Walesi troonipärija Edward Tudori ja Londoni kerjuspoisi Tom Canty seiklustest. Poisid on sarnased nagu kaks tilka vett, kuid nende unistused on erinevad: Edward mõtleb elust vabaduses, kus keegi teda ei käsuta, Tom tahaks üle kõige maailmas nautida külluslikku eluviisi maiustuste ja kuningliku meelelahutusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles