Miski ei viidanud insuldi tulekule

Silvi Lukjanov
, reporter, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehalise kasvatuse õpetajana töötav ja sportlikku eluviisi harrastav Merle Vantsi ei lase nädalapäevad tagasi saadud insuldist ennast väga häirida ja naaseb juba esmaspäevast elu tavarütmi juurde, mis tähendab ka õhtupoolikul vesiaeroobikatunni juhendamist Türi ujulas.
Kehalise kasvatuse õpetajana töötav ja sportlikku eluviisi harrastav Merle Vantsi ei lase nädalapäevad tagasi saadud insuldist ennast väga häirida ja naaseb juba esmaspäevast elu tavarütmi juurde, mis tähendab ka õhtupoolikul vesiaeroobikatunni juhendamist Türi ujulas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Aastaid Türil kehalise kasvatuse õpetajana töötanud ja ka vabal ajal sportlikku eluviisi harrastanud Merle Vantsi tabas end ühel päeval insuldiga haiglast. Uurinud, mis haigusega on tegu, oli tal raske leida, mida oma elus muuta.

Insult tabab ootamatult. Nii ei märganud ega tundnud Merlegi ühel kolmapäeval ennast teistmoodi. Tavalised tunnid koolis, laste «Tähelepanu, start!» harjutused, naiste vesiaeroobikatreening Türi ujulas. Pärast seda tavaline rahulik ujumine, väike saunaskäik. Kõik nagu kolmapäeviti ikka.

Kui Merle neljapäeva hommikul kell pool seitse äratuskella peale ärkas, oli tal ärevaks tegevalt halb enesetunne. Et abikaasa Villi ei tundnud pärast naise ärkamist köögist tulevat kohvilõhna nagu tavaliselt, läks ta õige kiiresti uurima, milles on asi. «Kuulsin ja sain kõigest aru, kuid rääkida ei suutnud, see tegi Villi sedavõrd ärevaks, et ta kutsus kohe kiirabi. Tean nüüd tagantjärele, et tema kiire tegutsemine päästis mu halvimast, ja muidugi arstide professionaalsus,» meenutas Merle nädalapäevad tagasi juhtunut teetassi taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles