Türil läheb laupäeval maailmarekordi püstitamiseks

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates septembri keskpaigast saab Türil treenida end sõudespinninguga, mis on igati tõhus viis ennast vormis hoida. Seda kinnitavad nii Eesti sõudespinningu üks eestvedajaid Aleksei Lipintsov (ergomeetril) kui ka Türi treeningute juhendaja Siim Sarapuu.
DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
Alates septembri keskpaigast saab Türil treenida end sõudespinninguga, mis on igati tõhus viis ennast vormis hoida. Seda kinnitavad nii Eesti sõudespinningu üks eestvedajaid Aleksei Lipintsov (ergomeetril) kui ka Türi treeningute juhendaja Siim Sarapuu. DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sel laupäeval on Türil tulemas esimene sisesõudmise võistlus sõudeergomeetritel. Paremate väljaselgitamiseks on kevadpealinna lubanud tulla paljud Eesti tugevamad maratonisõudjad.

Võisteldakse nii individuaalselt kui ka võistkondlikult. Võistkondi on registreeritud nii Türilt kui ka Tallinnast, kohale tullakse ka Tartust. Võistluste korraldaja ja sõudespinningu treener Aleksei Lipintsov andis teada, et võistlusel rünnatakse maailmarekordi.

Tiina Kapten peab läbima 42195 meetrilise distantsi kiiremini kui 2 tundi 58 minutit ja 39 sekundit. Just selline on praegu veel kehtiv maailmarekord vanusegrupis 40-49 a, mille on välja sõitnud 2012. aastal ameeriklane Kate Newman. «Tiina ettevalmistus on möödunud plaanipäraselt. Viimased treeningud on näidanud, et õnnestumise puhul uus maailmarekord sünnib. Kerge see muidugi olema ei saa, sest hoida keskmist kiirust alla 2.07 ja seda peaaegu kolm tundi järjest, on väga raske. Hoiame Tiinale pöialt ja ootame head tulemust,» rääkis Klubi Sõudespinning eestvedaja Lipintsov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles